11

Red Teaming opleiding voor Security professionals.

Sometimes you Win, Sometimes you Learn.®

De Red Teaming opleiding is voor Security Professionals die zich willen specialiseren en certificeren als Red Teaming consultant (RTC®)

75+

Red Teamers Opgeleid

30+

Jaar ervaring

100%

Slagingsgarantie

Plan zelf je lessen in

Plan de lessen in wanneer het jou het beste uitkomt.

Verdieping

Naast de basics zijn er verdiepende lessen.

Wij staan voor je klaar

Stap - voor - stap begeleiding naar je RTC-diploma en registratie.

Uitdagend

Leren, oefenen, doen. Er goed in worden. 

Certificering

Opgenomen in het Security Register van certified Risk Experts EU.

Kritische analyse

Als red teamer combineer je creativiteit met kritische analyses. 

Preventional

Red Teamer worden?

Hoe weet je of de beveiligingsmaatregelen die je neemt ook echt doen wat je ervan verwacht? Hoe weet je zeker dat je geen kwetsbaarheden over het hoofd ziet die een ander wel ziet? Het antwoord op deze vragen is Red Teaming. Een Red Team doet precies hetzelfde als een echte kwaadwillende maar dan vanuit een gecontroleerd scenario. 

De Red Teaming masterclass is een overcomplete red teaming opleiding die je niet alleen leert hoe je als Red Teamer te werk gaat, maar ook hoe je Red Teaming op strategisch en tactisch niveau implementeert in een organisatie. Red Teaming maakt onderdeel uit van de predictive profiling methodiek. 

Sometimes you win, sometimes you learn. ®

Preventional

Inzicht in kwetsbaarheden

Kwaadwillenden zullen altijd op zoek zijn naar kwetsbaarheden in de defensie van een organisatie. Wat een kwaadwillende kan bedenken of doen, dat kan je zelf ook. Een Red Team biedt inzicht in bestaande en nog niet onderkende kwetsbaarheden met als doel de weerbaarheid te vergroten. 

Preventional

Certificering

Met het Red Teaming diploma en registratie bij het Security register voor Certified Risk Experts EU, kan je aantonen dat je voldoet aan de kwaliteitsnormering van het RTC® register. Je hebt daarmee het recht om de Red Teaming consultant (RTC®) titel achter je familienaam te mogen gebruiken. 

Preventional

Hoe?

Als Red Teamer word je een belangrijke en onafhankelijke schakel tussen het strategische, tactische en operationele veiligheidsbeleid. Dat vraagt een creatieve en 'out of the box' denkwijze. Dat is waar wij je stap voor stap mee gaan helpen, zodat je het met onze Red Teaming scenario's straks ook helemaal zelf kan. 

Best pracices

Red Teaming leer je door het te doen. Het vraagt een andere denkwijze dan je nu gewend bent. Dat je bij ons in de Red Teaming keuken mee kan kijken is daarmee een groot voordeel. Hiermee maak je meteen een goede start en leer je de valkuilen van Red Teaming (want die zijn er ook) te kunnen omzeilen. 

Red Teaming Masterclass

Waar staat RTC® voor?

Red Teaming Consultant is een beschermde titel

Hoelang duurt deze opleiding?

5 lesdagen die wij inplannen in overleg

Hoeveel mensen mogen meedoen?

Maximaal is 4 deelnemers.

Is de opleiding online of fysiek op locatie?

Beide. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving en 5 lesdagen incompany

Wat is het niveau van deze Red Teaming masterclass?

HBO werk en denkniveau.

Ik vind het lastig om realistische Red Teaming scenario's te bedenken

Geen probleem. Je krijgt heel veel scenario voorbeelden van ons.

Hoe voorkomen jullie weerstand tegen Red Teaming?

Door het te brengen als een serieus spel dat op een eerlijke manier wordt gespeeld.

Mijn vraag staat er niet bij.

Neem dan contact met ons op via het contactformulier en plan een intake.

Wat mag ik verwachten?

studieboek predictive profiling
€ 4500 

Red Teaming Masterclass

 • Alle kennis, vaardigheden, tools, handvatten 
 • Red Teaming scenario's zodat je direct kan beginnen
 • Alle procedures die wij in onze praktijk gebruiken
 • Voorbeeld rapportages
 • Het maken van een dreigingsassessment
 • De do's en de don'ts van Red Teaming
 • Interne communicatie protocollen
 • Praktijkopdrachten
 • Awareness verhogen
 • Certificeer jezelf bij Certified Risk Experts EU met je RTC-diploma
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Toegang tot de community
 • 24/7 onbeperkte toegang via alle devices en de Preventional app.
 • Plan zelf je lessen in op je eigen locatie.


Extra bonussen


 • #Bonus 1 Toegang tot Profiling Basics t.w.v. € 99
 • #Bonus 2 Toegang tot de OSP® registeropleiding t.w.v.   € 750
 • #Bonus 3 Toegang tot alle verdiepende lesstof en casestudies t.w.v. € 250
 • #Bonus 4 Studieboek proactief beveiligen t.w.v. € 35 
Plan een intake


Vrijblijvend


Wat is Red Teaming?

Red Teaming wordt steeds vaker gebruikt als een effectieve methode om de veiligheid van organisaties te verbeteren. Maar wat is Red Teaming nu eigenlijk? En hoe kan het worden toegepast op fysieke beveiliging?

En wat vinden de beveiligingsmedewerkers hiervan?


Red Teaming is een strategie waarbij een groep professionals, het zogenaamde Red Team, op doortastende wijze de zwakke plekken in de fysieke beveiliging van een organisatie identificeert. Ze werken onafhankelijk van het interne beveiligingsteam en simuleren aanvallen om zo potentiële kwetsbaarheden bloot te leggen.Het doel van Red Teaming is tweeledig. In de eerste plaats streeft het naar het identificeren van kwetsbaarheden in de huidige beveiligingsmaatregelen. Deze kunnen variëren van slecht geplaatste bewakingscamera's tot inefficiënte toegangscontrolesystemen. De uitkomst van een Red Teaming oefening is niet zelden een verrassing en biedt inzichten die altijd iets opleveren. Door kwetsbaarheden bloot te leggen, kan er gericht gewerkt worden aan verbeteringen.


Daarnaast draagt Red Teaming ook bij aan een proactieve benadering van de fysieke beveiliging. Het gaat niet alleen om het signaleren van bestaande zwaktes, maar ook om het anticiperen op toekomstige dreigingen. Door zichzelf te verplaatsen in de rol van potentiële tegenstanders kan het Red Team scenario's bedenken, uitvoeren en vervolgens evalueren hoe goed de huidige beveiligingsmaatregelen hiertegen bestand zouden zijn.Door Red Teaming toe te passen, kan een organisatie de preventieve maatregelen aanzienlijk verbeteren. Daarnaast ontstaat er een beter zicht op de allocatie van schaarse resources. Anders gezegd. Het wordt voor een organisatie inzichtelijk waar: middelen en mensen het meest effectief kunnen worden ingezet. Waarom is  Red Teaming belangrijk?


Het komt niet vaak voor dat een organisatie wordt getroffen door een serieus incident. Het gevolg hiervan is dat medewerkers zich moeilijk een voorstelling kunnen maken bij de werkwijze van een tegenstander. Een Red Team kruipt in de huid van een crimineel of terrorist. Ontwikkeld een realistisch Red Teaming scenario en voert het uit. Als de Red Teamers slagen in hun werkwijze dan zou een echte tegenstander deze werkwijze ook succesvol kunnen uitvoeren. Vanaf dat moment is het scenario een operationele kwetsbaarheid geworden. De organisatie kan vervolgens maatregelen gaan nemen om deze nieuwe kwetsbaarheid te mitigeren. 

Ongeacht de uitkomst is een goed opgezette Red Teaming oefening een waardevolle ervaring voor iedereen. 


Wanneer is Red Teaming niet effectief?

Als de awareness van de medewerkers laag is dan heeft Red Teaming nog weinig zin. Het wordt dan een ongelijk spel tussen het aanvallende en verdedigende team. Een organisatie doet er dan goed aan om eerst de awareness op een acceptabel niveau te brengen. Vervolgens kan de Red Teaming methode geïntroduceerd worden als een serieus spel. Ons motto daarbij is altijd: Sometimes you win sometimes you learn ®. Het is helemaal niet verkeerd om Red Teaming oefeningen in het begin van dit proces aan te kondigen op dag en zelfs tijd. Dit zorgt ervoor dat medewerkers kunnen wennen aan deze methodiek. Het is immers nooit de bedoeling dat Red Teaming wordt ingezet om te bepalen of medewerkers hun werk wel goed doen.


Hoe organiseer je een Red Teaming oefening?

Het organiseren van Red Teaming oefening is een creatief en planmatig proces. Het vraag namelijk verbeeldingskracht zonder uit de bocht te vliegen met oefeningen die in de echte wereld niet realistisch zouden zijn. Het begint allemaal met de impliciete en expliciete aannames die er zijn over de beveiliging. Daarbij staan de meest vitale waarden die een organisatie wil beschermen centraal. Het Red Team krijgt vervolgens de opdracht om de bestaande maatregelen te testen of op zoek te gaan naar nieuwe kwetsbaarheden.

Met name deze laatste is een lastige omdat dit vraagt om verbeeldingskracht. Het is juist daarom dat een Red Team bij voorkeur bestaat uit medewerkers die ook afkomstig zijn uit hele andere disciplines. Een medewerker van bijvoorbeeld HR of marketing kan vanuit zijn eigen vakgebied zeer waardevolle input geven waar de security manager niet zo snel aan zou denken.

Het Red Team is langs geweest en nu?


Afhankelijk van de uitkomst volgt altijd een evaluatie. Niet met het Red Team, maar met het White Team (de organiserende). Het doel daarbij is dat het Blue Team (het verdedigende) kan leren van de uitkomst. Het uitvoerende Red Team is bij voorkeur niet betrokken bij het advies. Dit om de onafhankelijke positie van het Red Team te waarborgen. Hoe dan ook; Een Red Teaming oefening heeft altijd impact. Of dit een positieve of negatieve is, hangt volledig af van de voorbereidingen en afspraken die worden vastgelegd in de  procedures. Uiteraard gaan wij jullie daarbij helpen, zodat de inzet van Red Teaming een breed geaccepteerde methodiek wordt.  

Onze ervaring leert dat medewerkers Red Teaming na verloop van tijd zo leuk vinden dat ze regelmatig vragen wanneer er weer een Red Teaming oefening wordt georganiseerd. Het is en blijft namelijk toch een beetje verstoppertje spelen voor grote mensen. Waarom een Red Teaming opleiding volgen?


Van alle beveiligingsmaatregelen die worden genomen is de helft weggegooid geld. Je weet alleen nooit welke helft. Dit dilemma zorgt ervoor dat de aannames die er zijn over de beveiligingsmaatregelen hun effectiviteit pas kunnen bewijzen na een echt incident. Keer op keer blijkt dat de organisatorische maatregelen in combinatie met de menselijke factor daarbij de dunne lijn tussen slagen en falen van de beveiligingsmaatregelen vormt. Met de Red Teaming masterclass ga je leren hoe je je eigen organisatie een glashelder en onderbouwd inzicht gaat geven in de effectiviteit van de Organisatorische, technische en menselijke factor. Daarbij is het essentieel dat de Red Teaming oefeningen de realiteit zo goed mogelijk benaderen. Oefeningen die makkelijk uitvoerbaar zijn met een grote impact voor een organisatie zijn hierbij leidend. 


Hoe ver mag een Red Team gaan?


Een Red Team mag in beginsel net zo ver gaan als een echte tegenstander. Die heeft namelijk geen beperkingen over de vraag of iets wel of niet mag. De vraag of het verstandig is om direct de meest impactvolle Red Teaming oefeningen te gaan organiseren is een tweede. De directie zal hier een beleidsmatige keuze op moeten maken. Wij adviseren altijd om de medewerkers te betrekken in dit proces zodat het voor iedereen duidelijk is wat het doel van Red Teaming oefeningen is. Daarnaast hanteert het Red Team ook een strikt protocol waarbij vooraf is vastgelegd waar de operationele grenzen liggen. Binnen die grenzen is het Red Team volledig autonoom. 


Waarom een Red Teaming opleiding bij Preventional?


Preventional heeft al vele security professionals opgeleid als Red Teamer. Onze eigen praktijkervaring met Red Teaming en proactieve beveiliging is hierbij de doorslaggevende factor. Het is namelijk in het begin helemaal niet eenvoudig om realistische Red Teaming oefeningen te bedenken. Het vraagt verbeeldingskracht en een manier van denken die voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend is. Onze cursisten mogen daarom gebruik maken van onze Red Teaming scenario's die al eens in de praktijk zijn gebruikt. Juist dat over de schouder meekijken wordt door onze cursisten enorm gewaardeerd. De certificering als Red Teaming Consultant (RTC)® is een waarborg voor jouw opdracht of werkgever dat je voldoet aan de kwaliteitseisen en normen van de stichting Security Experts EU. 

Praktijkvoorbeeld Red Teaming behind the scenes


In dit blog lees je hoe een aantal van onze cursisten zelf een Red Teaming oefening hebben voorbereid en uitgevoerd bij een ROC-scholengemeenschap. Het doel was om toegang te krijgen tot de serverruimtes van de school. Het Red Team had zich voorafgaand aan de oefening wekenlang voorbereid en verschillende scenario's bedacht. Uiteindelijk is er gekozen voor een methode waarbij omgekeerde psychologie de medewerker die verantwoordelijk was voor de toegangsverlening op het verkeerde been moest worden gezet. 

Of dat ook is gelukt lees je hier.